12 miljoen varkens; door Natalie Dee

Sterke blog van Natalie Dee, met haar toestemming hier gepost.

nd

Er worden ongeveer 12 miljoen varkens ‘gehouden’ in Nederland. 12 miljoen! De meeste dieren zitten goed opgeborgen in krappe stallen, tussen de tralies of in hokken.

Geen buitenlucht, amper tot geen bewegingsvrijheid. Rondlopen in de buitenlucht, gewoon varken zijn, een natuurlijk leven hebben, natuurlijke instincten kunnen volgen… ze hebben geen idee hoe dat zou zijn.

Gefokt en gemest om op dodentransport gezet te worden naar de slacht. Hun leven gaat niet verder dan de tralies, wachten tot ze geïnsemineerd worden, en als de biggen dan geboren zijn is er geen bewegingsvrijheid om hun biggen te verzorgen.

Als je beseft hoe intelligent varkens zijn, moet het gekmakend zijn om zo te moeten leven. Dieren gedegradeerd tot producten in wording… investeringen i.p.v. levende, voelende wezens.

Als verantwoordelijke voor deze investering hoef je dus blijkbaar geen respect voor een ander leven of diens natuurlijke behoeften te tonen, niet het beste met weerloze, stemloze wezens voor te hebben, gezien hun toekomst en gezien de zoveelste stalbrand hoeft men ook niet teveel moeite te doen voor de veiligheid?

De boel fikt af, de dieren konden geen kant op, 24.000 levens vroegtijdig geroofd.

En natuurlijk staat er altijd wel een veeboer op om te roepen wat een ramp het is voor de boer. Geen woord over de omgekomen dieren want oh wat geven veeboeren om hun dieren. Tja, ze mogen pas dood als zij het zeggen he. Niet eerder, want dan is het erg. Voor de boer. Die in tegenstelling tot diens dieren wel gewoon kan kiezen hoe hij leeft. En niet is omgekomen in de brand.

Als veeboeren echt om (hun) dieren gaven, konden ze het niet over hun hart verkrijgen om ze te fokken, mesten of ze af ze laten voeren naar de slacht.

12 miljoen varkens. De dieren die er niet mogen zijn. Niet zichtbaar in ieder geval. Pas als hun lichaamsdelen verpakt in de winkel liggen. Speciale aanbieding!!!

Dan hoop ik dat deze zoveelste ramp mensen wakker zal schudden. Geef je om dieren? Om je gezondheid? Om de toekomst van je gezin, je familie? Om de planeet?

Als consument bepaal jij de samenleving waarin je wilt leven. Wat jij wenselijk vindt.
Voedt je je lichaam met andermans ongeluk, bloed en ellende? Of leef je liever in respect en vrede, zoals de bedoeling is, en kies je voor humane, plantaardige voedingsmiddelen?

R.I.P. arme varkens en biggetjes. Iedereen heeft beelden kunnen zien van jullie hel op aarde, laten we hopen dat ogen en harten open gaan en mensen hun medeleven de ruimte geven en varkens gewoon varkens mogen zijn, veilig voor het egoïsme en de gulzigheid van mensen…

Natalie Dee

 

Een reactie op “12 miljoen varkens; door Natalie Dee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s