Dit jaar al 185.625 stalbrand-slachtoffers

a120199dbd37ec0388fe8d6f8333e679

In 2016 kwamen er extreem veel dieren om door branden in veestallen, namelijk 201.000. Nu, iets meer dan halverwege 2017 zitten we al op 185.625.

De stalbrand in de Knorhof, waar (officieel) 20.000 varken zijn gestorven, maakt pijnlijk duidelijk waarom dierenrechtenactivisten steeds weer actie voeren.

Nog nooit zijn er zoveel varkens in één stalbrand om het leven gekomen. Vorig jaar kwamen 10.000 varkens om bij een stalbrand in Oirschot, de Knorhof was minimaal twee keer zo groot.

Volgens boerderij.nl zijn er zelfs ongeveer 24.000 varkens omgekomen bij stalbrand. De Knorhof’ schijnt een vergunning te hebben voor ruim 2.000 zeugen en bijbehorende zuigende biggen, 7.600 gespeende biggen en 9.600 vleesvarkens. Rekenen we de zuigende biggen niet mee komen we al op minimaal 19.200 dieren. Gezien de vele biggetjes die industrievarkens per worp krijgen vrees dat deze 20.000 waar men mee naar buiten komt inderdaad wel eens een te lage inschatting zou kunnen zijn.

De brandveiligheid van grote stallen is blijkbaar van ondergeschikt belang. De overheid werkt dit in de hand door in veestallen geen brandmelders, sprinklers, nooduitgangen of brandwerende ramen en deuren verplicht te stellen. Dus investeren de meeste ondernemers er niet in.

En als ze fout gokken is er altijd nog de verzekering. Er doen steeds meer geruchten de ronde dat het veelal geen ‘ongelukjes’ zijn. Nieuwe wetjes wat betreft asbest en veeboeren die amper het hoofd boven water kunnen houden maken dit wel degelijk iets om goed in de gaten te houden.

Bron: Monique

Zie ook:

Advertenties

2 reacties op ‘Dit jaar al 185.625 stalbrand-slachtoffers

  1. Er moet nu toch echt iets gebeuren vanuit politiek Den Haag, nog geen drie weken geleden is de motie verworpen voor strengere regelgeving voor megastallen, ook die van voor 2014. Kijken nu al meer dan 20.000 varkens en biggetjes die op gruwelijk wijze aan hun einde zijn gekomen, dit is onacceptabel en moet voorkomen worden, liefst een verbod op megastallen zou het beste zijn.

    Liked by 1 persoon

  2. Zou graag een soort monument/memorial voor alle dieren die zijn omgekomen in stalbranden,zodat ze niet vergeten worden, respect krijgen en het verhogen van de bewustwording, via internet en vast zou kunnen pinnen aan websites en profiel van social media.
    Het moet nu maar eens genoeg zijn en de dieren mogen niet waar de vergeethoek in gaan, ze hebben al genoeg te lijden.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s