De meest misbruikte moeders ter wereld ( +video)

In de natuur bouwt een zwangere zeug zo’n twee dagen voordat haar biggetjes ter wereld komen een nest van gras, takken en bladeren. Als de kleintjes geboren zijn, blijven ze maandenlang bij haar. Ze zorgt goed voor ze en is van nature een heel beschermende moeder.

mv

In de vee-industrie wordt het moedervarken alle moederzorg ontnomen. Ze wordt kort voor de bevalling in een kale kraamkooi vastgezet. Een kraamkooi is een soort metalen kooi, die zo klein is dat ze zich niet eens kan omdraaien. Door de stalen stangen kan ze maar amper bij haar biggen komen.

In die situatie bevalt ze van twaalf of meer baby’s. Deze worden al na drie á vier weken bij haar weggehaald en wordt ze opnieuw bevrucht. In drie jaar tijd wordt ze gemiddeld zesmaal zwanger gemaakt. Na zes keer bevallen is ze uitgeput en wordt ze geslacht.

Gevangen in de krappe kooi kan een moedervarken haar biggetjes niet de moederzorg geven die zij zou willen. De kooien leiden tot stress, frustratie en de moedervarkens vertonen vaak gestoord gedrag, zoals stangbijten.

Het opsluiten van moedervarkens is wreed en onnodig. In Zweden en Zwitserland zijn de kraamkooien al bij wet verboden. In Nederland lijden nog altijd meer dan een miljoen moedervarkens in kraamkooien.

 

4 reacties op ‘De meest misbruikte moeders ter wereld ( +video)

  1. Dit is echt onmenselijk schaam jullie diep ,het is echt heeel triest jullie verdienen geen beesies,die boeren zouden zelf in zo een situatie moeten leven als straf en dat verdienen ze dik,stop deze horror zo snel mogelijk

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s