Onaangekondigd bezoek aan een Britse ‘hoge standaard’ zuivelboerderij (+video)

v

Het Veganuary team heeft een onaangekondigd bezoekje gebracht aan een Britse, willekeurig gekozen, middelgrote, ‘hoge standaard’ zuivelboerderij. De beelden hiervan kun je zien in onderstaande video.

Wat je onder andere in de video ziet is een koe aan een melkrobot en wat men verstaat onder gezonde ‘hoge standaard’ melkkoeien: vieze koeien waarvan je de ribben kunt tellen. Wanneer je een hond of paard in deze condities ziet bel je de dierenpolitie, maar voor melkkoeien wordt dit blijkbaar als gezond beschouwd.

We zien een jong stiertje wat apart is gezet om binnenkort te eindigen als kalfsvlees of goedkoop rundvlees. Hij is nog zo jong en heeft nog duidelijk zuigbehoefte, maar zijn moeder mag hem niet voeden. Haar melk moet verkocht worden aan de mens.

Ook zien we een kalfje wat voorbestemd is om haar moeder op te volgen als zuivelslaaf. Nu nog klein en alleen in een plastic hok, maar ook zij zal in haar korte leventje meermaals geïnsemineerd worden en kalfjes baren die ze niet mag grootbrengen. Men zal haar moedermelk stelen en haar op jonge leeftijd, uitgeput en uitgemolken naar de slacht laten vertrekken.

Koeienmelk is voor kalfjes, bedoeld om van een kalf van 50 pond in zes maanden een rund van 300 pond te maken. Het is onnatuurlijk om moedermelk van een andere diersoort te drinken, zeker wanneer je volwassen bent.

Voor de mens is er sojamelk, rijstmelk, amandelmelk, etc., etc. Het is totaal overbodig om koeien deze ellende te laten meemaken, er zijn alternatieven genoeg, die voor de mens ook nog eens veel gezonder zijn dan koeienmoedermelk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s