Laatste circus-chimpansee van Duitsland met pensioen

Na jaren van druk door PETA Duitsland en andere dieren beschermende groepen – inclusief een oproep door wereldberoemde primatoloog Jane Goodall – heeft de rechtbank van Lunenburg deze week besloten dat Robby, een 42-jarige chimpansee die door Circus Belly bijna vier decennia werd opgesloten, naar een geaccrediteerde  opvang wordt gebracht.

robby

Veel van Robby’s leven bij het circus heeft hij alleen doorgebracht in een omgebouwde trailer, zonder de mogelijkheid om in bomen te klimmen, voedsel te zoeken of te socialiseren met andere chimpansees. Dit afschuwelijke, eenzame verblijf is geen plek voor een zeer intelligent en sociaal individu wie, in het wild, in een groep van complexe sociale orde door een regenwoud en de savanne zou struinen.

PETA Duitsland voert al sinds 2011 een onvermoeibare campagne om Robby te helpen en meer dan 75.000 supporters met een goed hart hebben zich bij hen aangesloten in de oproep hem te redden en te rehabiliteren.

robby2

De rechtbank van Lunenburg heeft besloten dat Robby naar de opvang van Stichting AAP zal worden gebracht, zij specialiseren in het redden van chimpansees en andere dieren die voor vermaak zijn gebruikt en die uit de exotische dierenhandel komen. Hier zal Robby eindelijk zijn sombere verleden achter zich kunnen laten en een meer natuurlijk leven leiden met andere chimpansees, waarbij hij niet langer in een trailer zal vastzitten en gedwongen zal worden om op te treden voor menselijk ‘vermaak’.

Bron: PETA nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s