Scharrelkippen scharrelen niet (+video)

kippies

Deze video gaat over een nachtelijk bezoek van dierenrechtenactivisten aan een scharrelkippen fabriek in Colorado. Tienduizenden leghennen zitten hier opeen gepakt in grote schuren. Het is een constant gevecht om bij voedsel of water te kunnen komen. De zwakkere dieren, honderden per week, sterven van honger en dorst. Dode dieren liggen overal, in verschillende stadia van ontbinding.

Tijdens deze inspectie vinden de bezoekers een kipje dat nog leeft, maar op sterven na dood is. Ze besluiten haar mee te nemen. Zij is al praktisch verhongerd als ze gered wordt en er is grote onzekerheid of het niet al te laat is voor dit diertje. Door goede zorg en veel liefde heeft deze hen, die de naam Annie kreeg, het gelukkig gered.

Wat deze video vooral duidelijk maakt is dat ‘zonder kooi’ niet automatisch betekent ‘zonder ellende’. Scharrelkippen leven niet lekker scharrelend met genoeg ruimte om dit daadwerkelijk te kunnen doen. Scharrelkippen leven in een hele grote kooi met tienduizenden tegelijk in erbarmelijke omstandigheden. Wat je in deze video ziet is helaas geen uitzondering…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s