De stieren spermabank

Fotograaf Leonhard Foeger heeft een fotoserie gemaakt over het proces van het verzamelen van sperma van fokstieren bij een centrum voor kunstmatige inseminatie in Hohenzell, Opper-Oostenrijk.

De stieren moeten ejaculeren in een kunstkoe of op een andere stier, op zo’n manier dat de medewerkers het sperma kunnen opvangen. De kwaliteit van het sperma wordt vervolgens gecontroleerd, verdunt en bewaard in tanks met vloeibare stikstof voordat het verscheept wordt naar klanten.

Het kweekcentrum exporteert naar meer dan 52 landen wereldwijd en verkoopt per jaar zo’n 800.000 monsters. Een monster kost tussen de 6 en 15 euro. Een stier in het centrum, Wille, heeft inmiddels al voor €5.000.000 aan sperma geproduceerd.

Als je jezelf wel eens hebt afgevraagd hoe koeien in de vee-industrie toch elke keer zwanger worden, weet je nu waar de kalfjes vandaan komen. De koeien worden keer op keer geïnsemineerd door sperma wat door stieren geproduceerd wordt die gedwongen worden te ejaculeren. Gedwongen? Ja, de stieren gaan echt niet vanzelf op een namaakkoe of stier hun ding doen. Zij worden opgewarmd door menselijke handen of men zorgt voor ejaculatie door anale elektrocutie.

Elk kalfje is dus het product van verkrachting van een koe in combinatie met aanranding van een stier. Omdat de mens de moedermelk wil… Is dit niet ontzettend ziek?

Klik op onderstaande foto om naar de reportage van Leonhard Foeger te gaan.

stier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s