Vis eten gezond? Ik dacht het niet…

z

Veel mensen denken dat vis een gezond alternatief is voor vlees. Dit is echter niet het geval. Vis is in principe op z’n tijd gezond om te eten, maar dan alleen wanneer het in het wild gevangen is en in een natuurlijke, niet verontreinigde omgeving geleefd heeft. Tegenwoordig zijn de zeeën en oceanen helaas ernstig verontreinigd, dus de kans is klein dat je een gezonde vis op je bord krijgt. Bovendien is bij een in het wild gevangen vis niet te traceren waar hij precies geweest is en wat hij gegeten heeft. Daarom is vis die als biologische verkocht wordt dan ook een fabeltje.

De meeste vis die je in Nederland kunt kopen is kweekvis. Is dat beter dan? Niet echt. Kweekvis wordt met veel vissen bij elkaar gehouden in een (relatief) kleine ruimte en wordt behalve met vismeel ook gevoerd met onnatuurlijke producten als soja, pluimveemest en gehydrolyseerde kippenveren. Daardoor komen er ook stoffen mee als PCB’s, pesticide, dioxide en DDT. Ook een hoge concentratie antibiotica en bestrijdingsmiddelen krijg je er gratis bij.

Vis eten doe je tegenwoordig niet meer voor je gezondheid. Hoe kom je dan aan je benodigde omega-3 vetzuren? Deze zijn ook te vinden in diverse plantaardige producten zoals lijnzaadolie, raapzaadolie, sojaolie, walnoten en plantaardige margarines en natuurlijk in algenolie. Dat is waarom vis veel omega-3 bevat namelijk, dat komt uit de algen die vissen eten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s