‘Finding Valentine’, video over moederliefde

v

Sommige verhalen over dieren blijven je bij, zo ook het verhaal van Clarabelle en Valentine uit 2015…

De koe Clarabelle is jarenlang uitgebuit in een melkveebedrijf, maar leeft nu op het terrein van Edgar’s Mission, een opvangcentrum voor geredde veedieren in Australië. Omdat ze niet genoeg melk meer kon produceren stond ze op de nominatie voor een enkeltje slachthuis. Toen Clarabelle aankwam bij haar nieuwe thuis bleek ze ook nog eens zwanger te zijn.

Een week voordat haar kalf verwacht werd viel het de medewerkers op dat Clarabelle zich anders gedroeg dan voorheen. Toen ze haar wat beter bekeken werd het duidelijk dat ze bevallen moest zijn, maar waar was haar kalfje?

De medewerkers gingen op onderzoek uit en vonden het kalf goed verstopt tussen het hoge gras. Het was duidelijk dat de bevalling niet heel kort ervoor had plaatsgevonden. Ze konden maar één conclusie trekken: Clarabelle had haar kersverse baby verstopt voor de mensen.

Waarom ze dat heeft gedaan is duidelijk. In de zuivelindustrie moeten melkkoeien elk jaar een kalf baren om de melkproductie op gang te houden. De kalfjes die de koeien krijgen worden echter vrijwel direct na hun geboorte van de moeders afgenomen. Haar moedermelk moet immers verkocht worden aan de zuivelfabriek, die wordt niet ‘verspilt’ aan pasgeboren baby’s.

Koeien hebben echter een zeer goed geheugen en ze zijn supermama’s wanneer ze daar de gelegenheid voor krijgen. Clarabelle heeft haar kans waargenomen door haar nieuw verworven vrijheid om deze baby te verstoppen. Gelukkig mag ze dit kalfje, wat Valentine is genoemd omdat ze geboren is op Valentijnsdag, voor altijd bij haar houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s