Verbied de verkoop van bont: teken de petitie

bp

Bont is weer helemaal hip en hot in het straatbeeld teruggekeerd. Iedereen die een beetje mee wil doen moet toch op zijn minst een echte bontkraag op zijn/haar jas dragen. De bontindustrie viert hoogtijden.

Wat velen nog niet helemaal begrijpen of niet willen begrijpen is dat er voor hun bontkraag een bloedige prijs betaald wordt. De bontindustrie is gruwelijk, misdadig en verdient geld over de rug van miljoenen weerloze dieren. Den Haag kijkt apathisch toe en doet niks.

In de tussentijd gaat de ellende in de bontfokkerijen gestaagd door. Miljoenen wasbeerhonden, vosjes, konijnen, nertsen, chinchilla’s in kleine kooien opgesloten, verwaarloosd om daarna op een gruwelijke manier aan hun einde te komen door ziekelijke methodes als levend villen, doodslaan, doodtrappen, anaal elektrocuteren, vergassen en wurgen. Coyotes worden in wildklemmen gevangen om een langzame pijnlijk hongerdood te sterven.

Van een regering in een zogenaamd beschaafd land als Nederland waar ze je met waarden en normen om de oren slaan, zou je toch mogen verwachten dat dit vurig veroordeeld wordt, maar niks is minder waar. De winkels hangen vol met deze afstotelijke martelmode en het gaat onverminderd door.

Voor veel consumenten is dit echter allemaal zeer normaal, maatschappelijk gezien acceptabel en daardoor ook niet meer aan kritiek onderhevig. De vrije markt bepaalt en met de vrije keuze als een onaantastbaar gegeven koop ment dit inktzwarte product zonder gewetenlast.

Maar ook deze vrije keuze is niet heilig. Vrijheid is niet langer deugdelijk wanneer het de vrijheid van de ander, mens of dier, verdringt of verminkt. Den Haag laat miljoenen dieren in landen als China, Amerika, Finland, Noorwegen en zelfs in Nederland bruut afmaken voor een modegril.

Deze horror moet stoppen! Teken en deel deze petitie massaal zodat we een statement kunnen maken naar de Tweede Kamer dat we er helemaal klaar mee zijn. Den Haag wordt wakker en kom op voor de menselijkheid en het fatsoen.

Teken de petitie hier.

Advertenties

5 reacties op ‘Verbied de verkoop van bont: teken de petitie

  1. Schandalig dat onze regering met daarin al die “zogenaamde” Christenen dit maar laten begaan! Geld verdienen en korte termijn visie ten top! De dieren betalen de rekening. Met hun eigen leven!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s