Bijvangst (+video)

bv

Bijvangst is alles wat door vissers uit zee gehaald wordt waar niet op gevist wordt, maar wel meekomt. Dit komt omdat de moderne vangmethode alles meeneemt wat het op zijn pad tegen komt. Dus niet alleen de soort waarop gevist wordt, maar alle vissen en andere dieren, zoals dolfijnen schildpadden, krabben en ook vogels, die in de buurt zijn. Ook zeedieren die nog niet volgroeid en dus commercieel niet interessant zijn worden gezien als bijvangst.

Bijvoorbeeld bij de vangst van garnalen varieert de bijvangst : vangst van 3:1 tot 15:1. Dat betekent dat voor elke kilo gevangen garnalen drie tot vijftien kilo andere dieren gevangen worden.

Behalve het probleem van de bijvangst hebben we ook nog te maken met serieuze overbevissing in de oceanen in het algemeen. Als er niets verandert zullen de oceanen over enkele tientallen jaren compleet leeg gevist zijn.

Het goede nieuws is dat wij helemaal geen vis of andere dierlijke producten nodig hebben. Of de oceanen straks leeg, en dus dood, zijn hebben we zelf in de hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s