Sharkwater (video)

Rob Stewart heeft van jongs af aan al een grote passie gehad voor haaien. Vanwege de grote vooroordelen over deze dieren, wilde hij een documentaire maken die eens en voor altijd de ‘urban legend’ moet ophelderen. Haaien behoren met hun 400 miljoen jaar lange bestaan tot één van de oudste en onveranderde diersoorten op aarde. Zij waren er al 150 miljoen jaar vóór de dinosaurussen. Ze zijn de vormgevers van de aarde zoals die nu is, volgens Stewart, en ze zijn één van de belangrijkste schakels in onze ecologie.

Vanwege hun vinnen zijn haaien erg gewild en inmiddels een erg bedreigde diersoort. Sterker nog, de afgelopen jaren is hun aantal met negentig procent gedaald! Achter deze haaienvinnenhandel, ook wel ‘shark finning’ genaamd, gaat een hele maffia schuil. Hier gaan miljarden in om. Na het drugcircuit is de handel in haaienvinnen de grootste in de wereld!

We zien hoe Stewart het opneemt tegen deze haaienmaffia en de overheid, en in contact komt met de erg onorthodoxe natuurbeschermer/haaienverdediger Paul Watson.

☆ ☆ ☆

Vandaag (4 febr. 2017) heeft men het levenloze lichaam van Rob Stewart gevonden na een fatale duik. R.I.P. Rob.

esp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s