Red de Spaanse windhond (+video)

g

Stop de mishandeling van galgo’s in Spanje
Galgo’s zijn prachtige Spaanse windhonden. Ze zijn slank en snel. Vanwege hun snelheid worden ze ingezet voor de jacht op het platteland in Spanje. Een eeuwenoude, maar zeer dieronvriendelijke traditie: de galgo’s worden uitgehongerd, mishandeld, gedumpt of zelfs op gruwelijke wijze afgemaakt.

Het probleem
Slechte huisvesting, weinig eten en zware trainingen: dat kenmerkt het ellendige leven van de galgo’s. Zo heerst het geloof dat als je de dieren op een hongerdieet zet, ze beter jagen. En om ze te trainen, worden de dieren achter een auto gebonden en zo gedwongen achter de rijdende auto aan te rennen. Rent een hond niet hard genoeg? Dan wordt hij gestraft, afgedankt of dood gemaakt.

Dat laatste lot wacht veel galgo’s: aan het einde van het jachtseizoen worden veel honden gedumpt en aan hun lot overgelaten. Naar schatting 50.000. Elk jaar weer. Soms worden ze afgemaakt. Opgehangen aan een boom of in een put gegooid.

.
Red de galgo!

Help mee dit verschrikkelijke hondenleed te stoppen! Teken de petitie om de Spaanse regering op te roepen de jacht met galgo’s te verbieden en dierenmishandeling op te sporen en te straffen. [petitie gesloten]

Plaats een reactie