Varkens in het dagelijks leven (video)

ka

‘Het Nederlandse varken is onmisbaar in ons dagelijks voedsel en ons dagelijks leven. Het Nederlandse varken is duurzaam en het ultieme kringloopdier. Eerst eet hij alles wat wij niet willen eten, vervolgens geeft hij ons zijn vlees. En doordat er niets aan ons varken ongebruikt blijft, levert hij ook ingrediënten voor onze dagelijkse gebruiksproducten zoals papier, crème, shampoo, snoep, wijn, etc. En blijft er toch nog iets over, dan wordt er groene stroom van gemaakt. Daarom: Varkens horen bij Nederland!’

Deze tekst staat als toelichten bij onderstaande video van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). Het geeft exact aan hoe zij varkens zien, niet als dieren waar ze ‘zo veel van houden’ maar als multifunctioneel product waar geld aan te verdienen valt.

Het vermeldt nergens hoe ellendig het leven van deze varkens is en het vermeldt ook nergens dat we die producten helemaal niet nodig hebben. Integendeel, volgens de NVV kunnen we niet zonder varkens.

De video laat inderdaad zien dat in veel dagelijkse producten varken zit. Handig als je wilt weten bij welke producten je moet opletten wanneer je het koopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s