Alexander, Blitzen en Lawrence; pasgeboren en gered (+2 video’s)

k3In 2010 werden drie pasgeboren stierkalfjes gered door mensen van Farm Sanctuary. Deze baby’s werden aangetroffen op een vee-veiling in New York. Op dit soort veilingen lopen dieren rond van alle leeftijden, pas pasgeboren kalfjes tot afgedankte oudere dieren en ze worden allemaal op dezelfde harteloze manier behandeld. Om de dieren op hun plek te krijgen wordt gebruik gemaakt van stokken en stroomstokken.

Vrachtwagens vol pasgeboren kalfjes werden gelost, kleine baby’s, bijna allemaal zwak en bang. Drie van deze kleintjes vielen op, twee omdat ze duidelijk doodziek waren en één omdat hij nog kleiner was dan de rest. Kalfjes die niemand zou kopen.

Deze drie, die later de namen Alexander, Blitzen, en Lawrence zouden krijgen, werden meegenomen door Farm Sanctuary. Eerst werden ze ondergebracht in het Cornell University Hospital for Animals waar zij de nodige medische verzorging kregen. Ze waren alle drie ernstig ziek, o.a. longontsteking, koorts, niervalen, eiwitgebrek en immuniteitsproblemen. Ze vochten wekenlang voor hun leven. Maar ze hebben het gered en wonen nu al een mooi tijdje in de opvang.

Bekijk de video’s hieronder. Op de 1e video zie je Blitzen, Lawrence en Alexander als ze net thuis zijn. De 2e video is twee jaar later gemaakt en laat Blitzen en Alexander zien, nog altijd knuffelig en wat zijn ze gegroeid!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s