Mama Nam en kind, slachtoffers van palmolieplantages in Borneo (+2 video)

a
Foto: International Animal Rescue

International Animal Rescue is een organisatie die wilde orang-oetans redt, medische verzorging geeft en als het even kan weer vrij laat in een veilig gebied.

In de jungle van Borneo hebben orang-oetans het zwaar door verlies van habitat. De wouden worden in snel tempo platgebrand om plaats te maken voor palmolieplantages. De apen raken hun thuis kwijt, maar ook het vinden van voedsel wordt een probleem.

Een ongeveer twintigjarige orang-oetan, die men later Mama Nam noemde, had een jong van een jaar of twee, maar omdat ze geen eten meer kon vinden was ze zwaar ondervoed geraakt en kon ze de kleine geen moedermelk meer geven. Zonder hulp zouden ze geen week meer leven.

In haar wanhoop begon ze voedsel te stelen in een nabijgelegen dorp. Boeren vinden het normaal om dit soort ‘lastige’ dieren dood te maken. De jongen worden vaak illegaal verkocht.

Toen de medewerkers van International Animal Rescue hiervan hoorde ging men snel op zoek naar de twee. Ze vonden moeder en kind in een boom. Mama Nam werd verdoofd, waar men maar liefst drie verdovingspijlen voor nodig hadden. Ondanks haar zwakke gestel deed de moeder alles om haar kind te beschermen.

Mama Nam en haar baby zijn gered, maar helaas hebben de meeste oerang-oetans minder geluk.

De 1e video gaat over het redden van de dieren, de 2e grotendeels over hun vrijlating, twee maanden later in veiligere gebieden.

Meer info over International Animal Rescue

Zie ook:Palmolie… Not done

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s