Dierentuindieren in Jemen verhongeren

Het trieste verhaal van dieren in gevangenschap; volkomen afhankelijk van de grillen van mensen die menen over het leven en dood van dierentuindieren te mogen beslissen.

foto-sos-zoo-bear-rescue
Foto: SOS Zoo & Bear Rescue

De dierentuin van Jemen, Taiz Zoo, ligt midden in oorlogsgebied. Begin vorig jaar waren er al berichten van uitgehongerde dieren in de Taiz Zoo in Jemen. De overheid, die eigenaar is van het park, was gestopt met het betalen van de personeelsleden. Bovendien werd het gebied gebombardeerd. De tientallen personeelsleden verlieten de zoo en de honderden dieren bleven alleen achter, zonder zorg of voedsel.

De overheid is eigenaar van de dierentuin, maar laat de dieren aan hun lot over. Vorig jaar werden de dieren nog geholpen door een hulporganisatie, maar dat kon niet eeuwig doorgaan. De dieren moeten daar weg. Helaas werkt de overheid niet mee, zij vinden het niet nodig en zijn van mening dat het goed gaat met de dieren. Dat dit zo was dankzij hulp van anderen wordt gemakshalve even vergeten.

Hierdoor was de organisatie genoodzaakt uiteindelijk te stoppen met het voeden van de dieren totdat de overheid akkoord gaat met het evacueren van de dieren naar veiligere oorden. De dieren hebben honger, maar de overheid wil nog steeds niet meewerken. Pas wanneer zij akkoord gaan met het evacueren van de dieren zullen de dieren weer geholpen worden met voedsel. Bovendien is het geld om de dieren te voeden op en is het levensgevaarlijk om de dierentuin te betreden.

Er zijn inmiddels al 11  leeuwen en 6 Arabische luipaarden omgekomen van de honger. Nu ze weer steeds meer honger krijgen zien de sterkere dieren de zwakkere dieren als prooi. In februari 2016 waren er ook al meldingen van luipaarden die hun soortgenoten aan het opeten waren.

al
Foto: SOS Zoo & Bear Rescue

Een reden dat de overheid de dieren niet weg wil laten gaan zou kunnen zijn dat er in de dierentuin 28 Arabische luipaarden zijn. Er leven in het wild nog slechts 80 van deze luipaarden. Helaas zullen ook al deze luipaarden sterven als er niets gebeurt.

Info van Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s