‘Unser täglich Tier’, documentaire over vleesverwerkende bedrijven (video)

k3Een modern vleesverwerkend bedrijf slacht tot 22.000 varkens of 240.000 kippen per dag. In deze Duitse documentaire uit 2014 wordt getoond hoe het er aan toe gaat in vleesverwerkende bedrijven.

In de broederij gaan dagelijks 300.000 kuikens over de lopende band. Alles is volledig geautomatiseerd. Machines broeden de eieren uit, transportbanden verplaatsen de kuikens en sorteren ze in diverse kratten. Het betreft hier vleeskippen. Na iets meer dan vier weken liggen ze al op iemands bord. De meeste kippen in ieder geval, want zo’n 20 miljoen dieren overleven de vier weken dat ze vetgemest worden niet.

In 2013 zijn in Duitsland meer dan 600 miljoen kippen gefokt, gedood en opgegeten. De consumptie van kip is tussen 2001 en 2010 verdubbeld. De vleeskippen zijn genetisch geprogrammeerd om zeer snel te groeien. Vooral de borst (kipfilet) groeit snel, want daar is veel vraag naar. De dieren worden aangepast aan de eetgewoonten van de mens. Er wordt steeds meer en steeds snellen geproduceerd, daarom kan vlees zo goedkoop zijn.

v1

Tienduizenden varkens en honderdduizenden kippen vinden elke dag de dood in één enkel slachthuis. Medewerkers hebben amper nog contact met de dieren. Degenen die ze eten al helemaal niet. De meeste vleeseters hebben geen flauw idee waar hun vlees vandaan komt. Kip, kalkoen of varkensvlees, het is verworden tot een anonieme massa die ergens vandaan komt en op de één of andere manier op je bord terecht komt.

Bekijk de documentaire: Unser täglich Tier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s