Gedumpt stiertje uit melkveehouderij krijgt 2e kans (+video)

rAnimal Aid Unlimited in India redt en verzorgt dieren die zijn achtergelaten en / of op straat leven. Toen zij een telefoontje kregen van iemand die zei dat er langs de kant van de weg een pasgeboren kalfje lag gingen zij er meteen op af.

Ze vonden inderdaad een kalfje, nog nat van de geboorte en bibberend van angst en honger. Hij was nog te jong en te bang om te kunnen staan. Het baby stiertje, wat men Dil (hart) noemde, werd in een deken gewikkeld en meegenomen naar het opvangcentrum. Daar kreeg hij voor het eerst van zijn leven melk en verzorging.

Dil is een ‘restproduct’ van de melkveehouderij. Bij zijn moeder weggehaald voordat hij bij haar kon drinken en gedumpt als afval. Melk is voor betalende klanten, niet voor baby’s.

Na twee maanden was hij zo sterk dat hij bij de kudde geredde runderen geplaatst kon worden. Dil heeft een thuis gevonden en hij zal zijn hele leven hier mogen blijven.

Dil heeft geluk gehad. Miljoenen andere, pasgeboren kalfjes hebben dat geluk niet. De meeste kalfjes worden zo snel mogelijk bij hun moeder weggehaald en vetgemest voor vlees of gedumpt als afval.

Consumeer geen dierlijke zuivel, wees niet verantwoordelijk voor zoveel dierenleed. Er zijn meer dan genoeg plantaardige alternatieven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s