Documentaire over Peter Janssen (Vegan Streaker)

Iedereen die een beetje thuis is in de wereld van dierenrechtenactivisten kent Peter Janssen. Jaren terug beroemd en berucht geworden als de Vegan Streaker die Paul de Leeuw een bezoekje bracht tijdens zijn live uitzending. Nu bekend om de vele acties die hij voert met zijn Vegan Streakergroup en de stichting Konijn in Nood.

p

Peter en zijn medeactivisten hebben al heel wat stierenvechters geïrriteerd door tijdens hun ‘heldendaden’ de arena in te springen om de ‘show’ te verstoren. Dit leverde behalve veel aandacht uit de media ook de nodige klappen en andere verwondingen op.

15400985_1730176353963320_958248264643115663_nOok dolfinaria zijn niet veilig voor Peter en zijn maten. Heel wat shows zijn verstoord doordat zij het water in gingen om te demonstreren.

Een andere passie van Peter is de strijd tegen het enorme dierenleed in konijnenhouderijen. Momenteel wordt er veel gedemonstreerd bij supermarkten die konijnenvlees verkopen, de campagne ‘Kerstkonijn van tafel en loopt de (foto)actie ‘Ik boycot konijnenvlees/leed!‘ als een trein. Ook is de stichting een  burgerinitiatief  begonnen voor een fokverbod op konijnen.

Ik ken Peter persoonlijk en ik heb veel respect voor alles wat hij doet voor de dieren. Daarom ben ik ook blij dat Omrop Fryslân een documentaire heeft gemaakt over Peter en dat wat hem bezig houdt. Hij heeft het verdient om de gelegenheid te krijgen om te laten zien waarom hij doet wat hij doet. Vaak worden mensen als Peter in de media anders afgeschilderd dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Je kunt de docu hieronder bekijken.

Wil jij het werk van Peter Janssen voor de Nederlandse konijnen in de vee-industrie en de Spaanse stieren in de stierenvecht industrie steunen? Klik dan hier.

2 reacties op ‘Documentaire over Peter Janssen (Vegan Streaker)

  1. Peter Janssen , de veganstreaker , in mijn ogen een superheld ! Geweldig hoe hij zich inzet tegen dierenleed. Onvoorstelbaar wat een drijfveer heeft die man, de meest onvoorstelbare eenmansacties voert hij uit om het vreselijke hartverscheurende dierenleed in de wereld uit te roeien. Een dierenvriend ten top !

    Liked by 1 persoon

  2. 10 / 15 Jaar geleden was er besloten het stierenvechten af te schaffen. Ik was lid van de stichting. Het verdoven(dat doen ze dus eerst), het langdurige martelen in de arena’s in Spanje(de ene speer na de andere in dat arme dier) en uiteindelijk na uren de doodssteek –dat is dus “stierenvechten”– gaan gewoon door. Het moet ’n keer stoppen, ik snap niet dat mensen dit leuk vinden. Ik vind het gruwelijk. Om van te braken. Als je dat ziet draait je maag zich echt om. Arme arme dieren.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s