165 gestroopte pangolins onderschept

Op de grens van Thailand en Laos heeft de politie na een tip twee busjes aangehouden waarmee 165 pangolins (schubdieren) werden gesmokkeld. De smokkelaars waren onderweg naar China, waar deze dieren geliefd zijn om hun vlees en huid, waarvan men gelooft dat het geneeskrachtige eigenschappen bezit.

pp

In Azië en Afrika wordt elke vijf minuten een pangolin gestroopt. In de afgelopen tien jaar zijn er naar schatting een miljoen pangolins illegaal verhandeld.

De pangolins werden in beslag genomen door de politie en de reddingsorganisaties Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) en Laos Wildlife Rescue Center (LWRC) kwamen met spoed om de dieren te helpen. Alle 165 pangolins werden vervoerd naar LWRC voor spoedeisende behandeling en zorg.

De redders hebben goede hoop dat de meeste van de dieren die het overleefd hebben uiteindelijk terug gezet kunnen worden in de vrije natuur. Helaas zijn er ook veel dode en gewonde dieren bij. Illegaal gevangen pangolins zijn vaak verzwakt omdat ze worden geïnjecteerd met water of dwangvoeding hebben gehad met maispoeder om hun gewicht te verhogen.

Vrij vertaald van The Dodo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s