Korea sluit beruchte hondenvleesmarkt

Moran Market is de grootste hondenvleesmarkt in Zuid-Korea. Hier komt een derde van al het hondenvlees wat in het land geconsumeerd wordt vandaan. Per jaar worden er zo’n 80.000 honden dood dan wel levend verkocht voor consumptie. Deze grote markt loopt ten einde, het wordt gesloten!

Volgens de Korea Herald gaan alle 22 verkopers volgende week al beginnen met het afbouwen van hun slachtfaciliteiten en begin mei moeten zij er helemaal weg zijn. De ondernemers krijgen financiële steun van de lokale overheid om een winkel te beginnen met een ander soort inventaris.

Het begint er op te lijken dat er heel voorzichtig toch echt iets gaat veranderen in de Aziatische landen wat betreft de afschuwelijke behandeling van honden en ook katten.

Burgemeester Lee Jae-Myung: ‘Seongnam City zal het initiatief nemen om het imago van Zuid-Korea te verbeteren.’ Het lijkt mij duidelijk te zijn dat het internationale protest succes gaat krijgen.

animal-welfare-campaign-754862

Misstanden bij het houden en fokken
Het welzijn van de dieren ernstig wordt geschaad. De wijze waarop  honden in Zuid-Korea worden gefokt, getransporteerd en geslacht, zijn verre van diervriendelijk. Zo worden de honden gehouden in te kleine kooien in zeer onhygiënische omstandigheden. Omdat honden carnivoren zijn, krijgen ze (honden)vlees te eten, vaak van zeer slechte kwaliteit zoals hondenkarkassen en gemalen puppies. Hierdoor ontstaan ziektes zoals rabiës die de gezondheid en het welzijn van de honden en de mensen aantasten. Als gevolg van deze omstandigheden zijn veel honden structureel ziek en ligt het sterftecijfer hoog.

Transport en slachting
Het transport en de slachting van de honden gaat vaak gepaard met veel geweld. De honden worden op de hondenfarm geslacht of levend in kleine kooien getransporteerd naar markten of slachthuizen. Het doden van de dieren gebeurt meestal door elektrocutie. Er zijn altijd meerdere schokken nodig voordat de hond bewustzijn verliest en sterft, dit kan wel tien minuten duren. Soms wordt het dier, terwijl het nog leeft, met kokend water ontdaan van zijn vacht. Bij enkele farms is het zelfs mogelijk om op verzoek van de klant een hond te laten (dood)slaan, waardoor het vlees malser zou worden.

Info van: Humane Society International

Zie ook: Boknal festival, Zuid-Korea: hondenvlees festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s