Baby orang-oetan gered na 6 maanden aan de ketting

a

Een orang-oetan van ongeveer 18 maanden is gered nadat zij zes maanden aan de ketting heeft gelegen in een huis in Borneo. Het aapje zat op een smalle plank in de keuken en kon zich amper bewegen door de korte ketting. De familie hield het aapje wat Bonika wordt genoemd als huisdier en verzorgde haar slecht.

De man in het gezin beweerde dat hij Bonika heeft gered. Hij zag haar moederziel alleen zitten in een palmolieplantage. Hij heeft haar gevangen en mee nar huis genomen. Elke ochtend en avond mocht de ketting even van haar nek zodat ze met zijn dochter kon spelen. De rest van de dag en nacht moest ze op de plank aan de korte ketting blijven zitten. Ze kreeg ongeschikt voedsel en werd gewassen met shampoo die bedoeld is voor het wassen van mensenhaar.

Toen de man begreep dat het illegaal is om een aap als huisdier te houden stond hij haar af. De dierenrechtenorganisatie International Animal Rescue maakte een reis van vijf uur om haar op te halen en mee te nemen naar hun opvangcentrum.

De organisatie is blij dat ze Bonika hebben kunnen redden, maar verdrietig omdat dit zo goed als zeker ook weer een weesje is wiens moeder gedood is door mensen van de palmolie industrie die steeds meer bos kappen om plaats te maken voor palmolieplantages. Borneo orang-oetans zijn onderweg om uit te sterven, dus Bonika wordt gezien als één van de redders van hun soort. Wanneer geredde apen in de opvang zo ver zijn mogen ze terug naar het wild. Zonder deze dierenvrienden zouden zij zeker niet overleven.

Bron en foto’s bekijken
Meer foto’s vind je op The Dodo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s