Een ei hoort er bij? Waarbij?

Het zoveelste nieuwsbericht over dierlijk ‘voedsel’ waar ‘iets’ mis gegaan is:
‘De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft van een partij eieren uit Polen vastgesteld dat ze met salmonella zijn besmet. De NVWA heeft een aantal van de eieren kunnen terughalen. Een woordvoerder van de NVWA liet donderdagavond weten dat de eieren tot nu toe alleen aan restaurants zijn geleverd.’ 
Hele artikel lezen 

Een ei hoort er bij…. Niet echt. Behalve dat het gepaard gaat met veel dierenleed is het ook nog eens ongezond. En alsof dat nog niet genoeg is, is de kans op ernstige besmettingen  met salmonella groter dan je denkt. Veel eieren komen bovendien niet uit één van de vele stallen in Nederland, maar uit landen als Polen, waar dierenwelzijn niet bestaan. Veel eieren (uitgezonderd degenen die in een doosje in de supermarkt liggen, dat wil zeggen, al er niet ‘iets’ mis gegaan is) komen van kippen uit legbatterijen, iets wat hier niet meer is toegestaan.

Zie je de logica nog? In Nederland komen steeds meer veebedrijven en doen we ons best om het leven van de veedieren iets dragelijker te maken. Helaas wordt 80% van de (dode) dieren en hun producten geëxporteerd, waarna de zelfde soort producten weer worden geïmporteerd uit dieronvriendelijke landen. Waarom? Export levert veel geld op, importeren van producten is goedkoper dan afnemen van Nederlandse bedrijven. Big Money dus.

Deze eieren zouden alleen in de horeca terecht zijn gekomen. Dat betekent dat je in een restaurant dus eieren of gerechten met ei kunt eten van eieren van zeer dieronvriendelijk gehouden kippen… Tot nu toe, zeggen ze, dus deze dieronvriendelijke eieren worden blijkbaar ook gebruikt in andere producten waar ei inzit.

Weet wat je eet: eet geen ei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s