Dode vis voor kunstjes

Dolfijnen in dolfinaria, ‘zwemmen met dolfijnen’ projecten, aquaria en andere faciliteiten waar dolfijnen gevangen gehouden en geëxploiteerd worden, zijn niet altijd in gevangenschap geboren en getraind om kunstjes te doen voor publiek.

Elk jaar worden er honderden dolfijnen gevangen in de oceaan bij Taiji, Japan. De meesten dieren worden bruut afgeslacht om verwerkt te worden tot diervoeder of voor menselijke consumptie, maar de mooiste dieren worden, nadat ze eerst ingesloten zijn in een baai, de Cove, verplaatst naar de zogenaamde zeekooien. Daar worden ze gedwongen te wennen aan het eten van dode vis, krijgen ze medicatie toegediend en leren ze de eerste kunstjes.

.
Wanneer ze er ‘klaar’ voor zijn worden ze in houten kisten gestopt en vervoerd naar de faciliteit, die de dieren voor veel geld hebben gekocht, om de rest van hun leven in gevangenschap door te brengen en kunstjes te doen.

Alle dolfijnen in gevangenschap zijn voortgekomen uit dolfijnen die ooit in vrijheid in de oceanen zwommen.

Werk niet mee aan het in stand houden van de jaarlijkse gruwelen in Taiji. Ga niet naar een dolfinarium, ga niet zwemmen met dolfijnen, ga nergens heen waar dolfijnen worden geëxploiteerd. Laat andere mensen weten hoe het zit met dolfijnen en dat ze geen kunstjes doen omdat ze het leuk vinden, maar omdat ze anders geen eten krijgen. Vertel hen dat dolfijnen niet glimlachen, maar dat dit hun normale gezicht is. Stop de gruwelen van Taiji!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s