Best zielig eigenlijk…

pity

Bont is niet meer en niets minder minder dan de vacht van een gemarteld en gruwelijk vermoord dier. Iedereen die goed werkende hersens heeft weet dat. Toch zie je elk najaar weer de talloze jassen met bontkragen verschijnen. Op straat en in de winkels.

Er is steeds meer aandacht in de media voor de gruwel achter bont en steeds meer winkels en ontwerpers  besluiten om geen bont meer te verkopen of te gebruiken. Ook zou iedereen zo onderhand wel kunnen weten dat bijna alle nepbontjes helemaal geen nepbontjes zijn. En toch….

Ook dit najaar zie je ze al weer verschijnen. De meelopers, de onnozelen, de ontkennenden, de ongeïnteresseerden en hier en daar een onwetende, die zijn er natuurlijk ook.

En ik haat het, ik haat het aanzicht van die restanten van gekwelde dieren, nonchalant hangend aan de capuchons van soms hele families. Ik haat het dat ik de meelopers en de ongeïnteresseerde egotrippers niet de huid vol mag schelden. Ik haat het dat de onnozelen en ontkennenden ‘zeker weten’ dat het geen echt bont is.

Ik vind ook uitgesproken lelijk, een mens is geen pelsdier. Bij de dieren waar de vacht van gestolen wordt staat het prachtig, maar bij mensen…. Vooral die walgelijk overdreven dikke bontkragen vind ik een verschrikking. Je ziet er echt niet uit met zo’n ding. Maar ja, het is helaas nog steeds ‘hip’ en ‘stoer’ dus, ook al zie je er niet uit, je kunt natuurlijk niet achterblijven. Best zielig eigenlijk als je zo weinig eigenwaarde hebt dat je letterlijk met de vacht van een ander moet lopen pronken om ‘er bij te horen’…

Monique (12-10-2016)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s