Activisten van 269life The Netherlands bezoeken nertsenfokkerij

14639851_1882535445308092_4110008165925680452_n

Activisten van 269life The Netherlands hebben deze week de deuren geopend van een nertsenfokkerij in het zuiden van Nederland. Een van de activisten aan het woord:

“Bij het betreden van de schuur kwam ik er pas achter hoe kolossaal dit dodenkamp eigenlijk was. Na een kleine hindernis pakten we de camera’s en begonnen de hopeloze zieltjes te filmen en fotograferen. Om de uitzichtloze blik in de perfect ronde kraaloogjes voor je te zien terwijl ze van geboorte tot en met hun afschuwelijke dood in kleine draadgazen kooitjes gevangen zitten breekt elke keer weer mijn hart. En weer verafschuw ik de mensen die ondanks de vele andere opties blijven kiezen om de vacht van deze onschuldige diertjes te dragen en deze industrie (die omgerekend in Nederland zo’n 16438 nertsenlevens per dag kost) in stand houden.

Bij het verlaten van de schuur heerst er vooral neerslachtigheid, wij kunnen het gebouw verlaten.. De toekomst van de duizenden nertsen in zo’n schuur is minder rooskleurig. Ze zullen allemaal een verschrikkelijke dood tegemoet gaan. De onmacht dat je ze niet kan helpen vreet aan je maar je hoopt dat je in ieder geval het beeldmateriaal hebt waardoor mensen voor compassie kiezen en een bontkraag of bontjas achterwege zullen laten. Deze generatie is daarmee niet geholpen, maar we hopen op een betere toekomst voor hun kinderen en de kinderen daarvan..”

~ Kies compassie en laat bont uit je kast

Bron: 269life The Netherlands (08-10-2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s