2 oktober: Wereld Boerderij Dierendag

Op Wereld Boerderij Dierendag (World Farm Animal Day) rouwen we om de miljarden dieren die door de mens geëxploiteerd zijn.

Om de miljarden  dieren die verkracht, mishandeld, en gedood zijn voor de lekkere trek van de mens.

Om de miljarden  dieren die nageslacht moesten produceren welke hen afgenomen werd, net zo lang tot ze ‘op’ waren en zelf geslacht werden.

Om de miljarden  dieren die hun baby’s afgevoerd zagen worden en wiens moedermelk werd gestolen, totdat ze uitgemolken waren en geslacht werden.

Om de miljarden  dieren die nutteloos waren voor de voedingsindustrie en op hun  geboortedag al werden vergast of versnipperd.

Om de miljarden  dieren die als nog zogende baby’s in vrachtwagens werden gepropt en een lange, angstige reis moesten maken, zonder hun moeder, op weg naar een zekere dood.

Voor de miljarden  dieren die dit lot nog te wachten staat zullen wij blijven vechten, net zo lang als het nodig is om de mens zich humaan te laten gedragen en in te laten zien dat wij als mens zijnde geen enkel recht hebben om niet-menselijke dieren zo te behandelen als momenteel gebeurt.

De datum 2 oktober is gekozen omdat dit de geboortedag is van Mahatma Gandi, 2 oktober is ook de internationale dag van de geweldloosheid. Geen geweld tegen mensen én geen geweld tegen dieren, het niet exploiteren van dieren dus.

wbdd

Monique (02-10-2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s