Help de moedervarkens

In Nederland lijden ruim 1 miljoen moedervarkens een treurig en ellendig leven in dichte stallen. Gevangen in krappe kooien kunnen zij hun biggetjes niet de moederzorg geven die zij zouden willen. Bekijk hieronder de beelden die CIWF onlangs maakten.

Het opsluiten van moedervarkens is wreed en onnodig. Daarom wil CIWF  dat er zo snel mogelijk een Nederlands verbod komt op het gebruik van kraamkooien.

In de natuur bouwt een zwangere zeug zo’n twee dagen voordat haar biggetjes ter wereld komen een nest van gras, takken en bladeren. Als de kleintjes geboren zijn, blijven ze maandenlang bij haar. Ze zorgt goed voor ze en is van nature een heel beschermende moeder.

Maar in de vee-industrie wordt haar alle moederzorg ontnomen. Het moedervarken wordt kort voor de bevalling in de kale kraamkooi vastgezet, die zo klein is dat ze zich niet eens kan omdraaien. Door de stalen stangen kan ze maar amper bij haar biggen komen. De kooien leiden tot stress, frustratie en de moedervarkens vertonen vaak gestoord gedrag, zoals stangbijten.

Dit dierenleed moet stoppen. Doe ook mee: teken vandaag nog de petitie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s