Cosmetica in Europa voortaan dierproefvrij?

Gisteren (20-09-2016) heeft het Europees Hof van Justitie aangegeven dat de dierproefvrije wetgeving uit 2013 nageleefd moet worden. Deze uitspraak kwam nadat drie Engelse bedrijven nieuwe producten ontwikkeld hebben voor de Chinese markt, waarbij voor de ingrediënten gebruik is gemaakt van dierproeven. Deze producten wilden ze vervolgens ook op de Europese markt introduceren. Dit mag volgens de wetgeving niet zomaar en dit heeft het Hof dan ook bevestigd.

Een paar uur na deze uitspraak begon de media hier aandacht aan te besteden. Alhoewel er een aantal artikelen online te vinden zijn met de juiste informatie, lijken de meeste websites totaal geen onderzoek gedaan te hebben. Met claims over een zogenaamde “nieuwe wet” en “alles in Nederland dierproefvrij” gaan deze artikelen social media over en juichen duizenden mensen deze verandering toe. Alleen wie zich in de zaak en wetgeving verdiept heeft het al snel door: er is helemaal geen nieuwe wet!

Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn en helaas is dat waarschijnlijk ook zo. Hoezo dat? Lees verder op de website van Naoki, ik vrees dat zij gelijk heeft….

Op de website van Naoki vind je een ook lijst van cosmeticamerken die zelf nog steeds op dieren testen, dit door derden laten uitvoeren of in China cosmetica verkopen (waar dierproeven anno 2016 nog steeds worden uitgevoerd).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s