Konijnen geslagen, opgehangen en levend gevild in de Chinese bonthandel

Elke pelsdierfokkerij die PETA Azië heeft bezocht in China – ’s werelds topexporteur van bont – was buitengewoon wreed: onderzoekers zagen en documenteerden hoe vossen werden geëlektrocuteerd, honden doodgeslagen en wasbeerhonden levend gevild. Nu laat een blik in drie immense konijnenbontfokkerijen en een slachthuis in China zien dat konijnen gedwongen leven in krappe en smerige kooien, om uiteindelijk te worden opgehangen en gevild – soms terwijl ze nog in leven zijn.

Een onderzoeker van PETA Azië trof doodsbange konijnen aan, die leefden in met urine bedekte kooien waaronder de uitwerpselen zich opstapelden. Een fokkerij had minstens duizend dieren, en de andere twee hadden ieder een paar duizend konijnen.

Konijnen worden meestal gedood voor hun vacht als ze slechts 6 maanden oud zijn. Sommigen –zoals dit konijn hierboven – worden gehouden voor het fokken, maar hun baby’s zullen worden gedood.

Het merendeel van de konijnen werd buiten gehouden in alle extreme weersomstandigheden.

De onderzoeker zag geen enkel konijn veterinaire zorg ontvangen voor huidproblemen of pootverwondingen, wat niet ongewoon is op pelsdierfokkerijen in China en over de hele wereld. Dit konijn was gewond aan de achterpoot en liep mank.

Konijnen arriveerden bij het slachthuis in krappe draadgazen kooien die op vrachtwagens gestapeld waren. Zoals te zien in de onderstaande video, lieten werknemers hen worstelend en wild rondslaand achter, nadat ze hen op het hoofd hadden geslagen met de achterkant van een mes, ondersteboven hadden opgehangen en de keel hadden doorgesneden. Ze werden niet gecontroleerd op tekenen van leven voordat ze werden gevild, en sommigen waren nog steeds aan het schoppen en stuiptrekken toen de huid van hun lichaam werd gescheurd.

Dit geval is geen uitzondering: uit een eerder PETA Azië-onderzoek naar een Chinese pelsdierfokkerij bleek dat konijnen met elektrische apparaten schokken werden toegebracht, waardoor ze het uitschreeuwden van de pijn.

Het maakt niet uit waar het vandaan komt – China, de Verenigde Staten, of waar dan ook ter wereld – bont is altijd het product van een wrede industrie. Weiger alstublieft bont te dragen of te kopen, en verzoek uw familieleden en vrienden hetzelfde te doen.

Bron: PETA Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s