Noord Korea promoot het eten van hondenvlees

Terwijl er in Zuid Korea steeds minder mensen hondenvlees eten wordt het eten van honden in Noord Korea uitgebreid gepromoot als gezond traditioneel voedsel, vooral tijdens de zomer.

Sinds eind juni zijn er op de Noord Koreaanse media diverse verhalen te zien geweest over de gezondheidsvoordelen van hondenvlees. Zo noemt men dangogi, hondenstoofpot, het beste medicijn.

Via de nationale radiozender werden culinaire wedstrijden georganiseerd waar deelnemers gerechten konden maken van hondenvlees. Men noemt het een uitstekend traditioneel gebruik wat in lijn is met de doelstelling een zeer beschaafde socialistische staat op te bouwen.

Ook was er een verslag van de heropening van een hondenvlees restaurant te zien op de TV.

Via het YouTube kanaal van de overheid werd verklaard dat hondenvlees meer vitaminen bevat dan vlees van kip, rund, varken of eend en dat het goed is voor maag en darmen. Bovendien werd er vermeld dat de hond beter smaakt wanneer hij is doodgeslagen en de vacht wordt verwijderd voordat het dier verbrand wordt.

In Zuid Korea zijn dit soort praktijken steeds meer omstreden en dierenactivisten aldaar en in andere landen hebben dan ook geprotesteerd tegen het promoten van het eten van hondenvlees in Noord Korea.

Bron: The Korea Times (15-08-2016)

Een reactie op “Noord Korea promoot het eten van hondenvlees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s