Virgil Butler, van kippenslachter tot dierenrechtenactivist (+video)

Virgil Butler, een voormalig slachthuis medewerker bij Tyson Food (Alabama, VS) was na negen jaar helemaal klaar met het werken in deze horrorfabriek. Hij kon er niet meer tegen hoe er met de kippen omgegaan werd daar. Hij nam contact op met PETA en vroeg wat hij kon doen om te helpen.

De vier jaar die volgden heeft Virgil lezingen gegeven waar hij vertelde over zijn ervaringen in de kippenslachterij. Hij heeft vele mensen de ogen kunnen openen wat betreft de waarheid achter vlees, de waarheid over de misstanden en ernstige mishandelingen die de dieren moeten ondergaan voordat ze op je bord terecht komen.

Ook heeft hij meegewerkt aan undercover onderzoeken, hij heeft video’s gemaakt en hij hield samen met zijn vrouw een blog bij.

In 2006 is Virgil op 41 jarige leeftijd overleden in zijn slaap.

Hieronder één van de citaten van Virgil Butler:
‘Alle kippen bloeden dood terwijl ze nog in leven zijn. De kippen hangen daar ondersteboven en kijken naar jou terwijl ze doodbloeden. Ze proberen hun kopje te verstoppen onder de vleugel van de kip die naast hen aan de slachtlijn hangt.

Wanneer je naar hen kijkt kun je duidelijk zien dat ze doodsbang zijn.

Ze doen hun uiterste best om weg te komen van de moordmachine en om weg te komen van jou. Ze zijn verdoofd, dus hun spieren functioneren niet, maar hun ogen functioneren nog wel.

Miljoenen kippen en kalkoenen worden levend gekookt nadat hun keel is doorgesneden. Kippen in de tank met kokend water schreeuwen en vechten, hun oogballen knappen uit de kassen.’

Voor iedereen die kip of kipproducten eet, smaakt het nog steeds nu je dit weet? Ja? Bekijk dan ook nog even onderstaande video. Undercover onderzoekje van PETA uit 2008, in de zelfde horror fabriek. En denk maar niet dat dit alleen in Amerika gebeurt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s