De hel van de paardenraces (+video’s)

In de eerste acht dagen van de Del Mar Racetrack in Del Mar, Californië (VS) hebben dierenartsen al zeven paarden laten inslapen na ongevallen tijdens de wedstrijden.

Een woordvoerder van de Del Mar Thoroughbred Club noemt het ‘een opeenvolging van pech’.

Het eerste wat ze doen wanneer een paard geblesseerd raakt is alles checken wat een ongeval kan veroorzaken. Helaas hebben ze niets kunnen vinden, want dan hadden ze het probleem kunnen oplossen.

Het probleem is natuurlijk gemakkelijk op te lossen door te stoppen met deze gevaarlijke races waarbij altijd ongelukken gebeuren…

Het schijnt regelmatig te gebeuren dat blessures het gevolg zijn van oude verwondingen en het forceren van de dieren door ze vol pijnstillers te pompen. Tijdens de keuringen vooraf aan een race moet een dierenarts hier na kijken en, in geval van constateren van deze situatie, verbieden het paard mee te laten doen. Dit gebeurt dus vaak gewoon niet, met alle gevolgen van dien.

Ook worden vaak paarden gebruikt die veel te jong zijn om de stress aan te kunnen die bij zo’n race om de hoek komt kijken. Keurmeesters kijken ook nu blijkbaar de andere kant op.

Het belangrijkste probleem is echter naar mijn idee dat paarden niet gemaakt zijn om extreem hard te rennen en al helemaal niet met een persoon op hun rug, dat is gewoon vrágen om problemen.

Volgens een dierenarts ter plekke is het altijd in het belang van de paarden om ze in te laten slapen wanneer ze gewond zijn en niet kunnen genezen.

Een paard wat een onderbeen breekt, zoals het laatste slachtoffer kan natuurlijk best genezen, hij zal daarna alleen zeer waarschijnlijk niet meer mee kunnen doen met races en daarom wordt hij ingeslapen, hij is ‘waardeloos’ geworden.

In 2015 zijn er negen paarden ingeslapen tijdens deze race, in 2014 zestien. Dit jaar na acht dagen al zeven paarden en de races duren nog dertig dagen.

Maar ze hebben geen idee waar het fout gaat…

Info van PETA

In deze video zie je een verslag van een undercover onderzoek van PETA naar de misstanden bij paardenraces:

In deze video zie je wat er mis kan gaan tijdens paardenraces:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s