Video: ‘Hoovers Tale’; de bevrijding van een circustijger

Na een afschuwelijk leven in een circus uit Peru is de tijger Hoover bevrijd door Animal Defenders International (ADI) en overgebracht naar Big Cat Rescue, een reservaat in Tampa, Florida.

In april 2015 werd het verboden wilde dieren in circussen in Peru te hebben, maar toen men Hoover in beslag wilde nemen bleek het circus waar hij verbleef onvindbaar . Na acht maanden zoeken kregen ze echter een tip waar Hoover was en werd een verrassingsreddingsoperatie uitgevoerd. Hoover werd ziek en uitgehongerd meegenomen naar een tijdelijk opvangcentrum van ADI in de buurt van Lima, waar hij het afgelopen jaar had geleefd. Op 23 april werd Hoover 12 jaar en zijn verjaardagscadeau was een nieuwe start in het reservaat in Tampa.

Bekijk die video die laat ziet hoe verwonderd en gelukkig Hoover was bij alle nieuwe indrukken die hij opdeed tijdens de verkenning van zijn nieuwe leven.

ADI’s Operation Spirit of Freedom heeft met succes alle wilde dieren bevrijd uit circussen in Peru. Meer dan 100 dieren zijn gered. Inheemse wilde dieren zoals beren, apen, vogels en reptielen leven weer in vrijheid in de natuur waar ze thuis horen, 33 leeuwen zijn naar huis in Afrika gegaan en Hoover heeft een nieuw thuis gevonden in Florida.

Bron: Animal Defenders International (15-06-2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s