Veel wilde dieren gedood om contact met mens

Het komt geregeld voor dat wilde dieren worden afgemaakt, omdat zij in aanraking zijn gekomen met mensen. In nog geen maand tijd overkwam dit alligators in Disney World, een gorilla in een Amerikaanse dierentuin, wilde poema’s in Colorado en twee leeuwen in Chili.

  • In het Amerikaanse Colorado zijn afgelopen vrijdagavond twee poema’s afgeschoten nadat een 5-jarig jongetje was aangevallen. Tijdens een zoektocht in de omgeving werden twee poema’s afgeschoten. Het was zondag nog niet duidelijk of ’dé dader’ erbij zat. .
  • In het World Disney resort in het Amerikaanse Orlando zijn zeker vijf alligators gedood bij de zoekactie naar de 2-jarige peuter die vorige week dinsdagavond bij een strandje het water in werd gesleurd.  De lichamen van de alligators zijn onderzocht, maar er zijn geen sporen gevonden die erop wijzen dat zij het jongetje gegrepen hebben. .
  • In de Cincinatti Zoo in Ohio werd eind mei een gorilla doodgeschoten nadat een 4-jarig jongetje in zijn verblijf was gevallen. Het dier sleurde het jongetje enige tijd door het hok, waarna de verzorgers zich genoodzaakt voelde de aap te doden.
  • Leeuwen in de dierentuin van Santiago in Chili vielen op 21 mei een bezoeker aan die zelf hun hok in was geklommen. De 20-jarige man zou zelfmoord hebben willen plegen. Twee leeuwen werden doodgeschoten.

Al deze dieren zijn gedood omdat de mens zichzelf boven andere diersoorten plaatst, omdat de mens denk zonder gevolgen habitats van dieren in te kunnen pikken of dieren op te sluiten.

Zelfs wanneer een mens er bewust voor kiest om in een leeuwenkuil te springen om uit het leven te stappen, gaat het leven van deze persoon, die niet meer wílde leven, voor het leven van de leeuwen en worden zij afgeschoten.

Zelfs wanneer een enorme gorilla de zorg van een klein jongetje overneemt omdat zijn moeder hierin blijkbaar heeft gefaald moet hij het met zijn leven bekopen.

Zelfs wanneer een alligator in zijn eigen habitat een kind grijpt, wat hier niet had moeten zijn (let op: fout van Disneyland, niet van het kind of de ouders) worden alle alligators die men kan vinden gedood, zelfs nadat bekend is dat geen van de dieren het kind heeft aangevreten, maar verdronken.

Zelfs wanneer poema’s een kind aanvallen omdat zij blijkbaar uit hun habitat verdreven zijn wordt er een klopjacht georganiseerd en worden alle poema’s die men tegenkomt gedood.

Wanneer wordt de mensheid eens wakker, wanneer begint de mensheid eens te begrijpen dat men respectvol met dieren om dient te gaan, dat we dit soort situaties aan onze arrogantie te danken hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s