Nutteloos voor de vee-industrie

In de vee-industrie worden miljoenen dieren gefokt voor vlees, zuivel en eieren. Worden alle dieren die geboren worden ook daadwerkelijk ‘gebruikt’? Nee, dit is absoluut niet het geval. Over het algemeen kun je stellen dat alleen de meisjes ‘nuttig’ zijn voor veeboeren. Wat gebeurt er met de ander helft van de pasgeboren baby’s?

Kippen
Elk jaar worden 45 miljoen haantjes direct na de geboorte versnipperd. Dat zijn haantjes die worden geboren bij de fok van legkippen. Zij worden niet gegeten, want voor de vleesconsumptie worden andere rassen gefokt, waarvan zowel de kippen als de hanen worden gegeten. Veel leghaantjes worden verwerkt in voedsel voor dierentuinen.
Meer info over kippen

Geiten
Nederland telt 328.000 melkgeiten. Uit cijfers van LTO blijkt dat er jaarlijks zo’n 60.000 tot 70.000 bokjes worden geboren. Het merendeel hiervan gaat op zeer jonge leeftijd of als karkas naar Zuid-Europa, want in Nederland wordt er bijna geen geitenvlees gegeten.
Meer info over geiten

Runderen
In Nederland worden jaarlijks zo’n 1,8 miljoen kalveren geboren op melkveebedrijven. 50 procent daarvan is een stiertje, waar een melkveehouder niets mee kan omdat stieren geen melk geven. Een groot deel gaat naar de mesterij om te groeien en wordt daarna getransporteerd naar Zuid-Europa, waar wel veel kalfsvlees wordt gegeten. Zo’n 200 kalfjes per week, die ‘te licht’ zijn voor de markt hebben geen bestemming en krijgen een spuitje, blijkt uit cijfers van het ministerie.
Meer info over runderen

Varkens
Wel eten Nederlands veel varkensvlees. De varkens worden geslacht als ze 6 maanden oud zijn. Dit zijn mannetjes- en vrouwtjesvarkens.
Meer info over varkens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s