Godsdienstvrijheid stopt waar dierenleed begint (+video)

Onderzoekers van ‘Hillside Animal Sanctuary’ hebben undercover opnamen gemaakt in een Brits halal slachthuis. De video onderaan het artikel geeft enkele fragmenten weer van de vele uren die zij hebben gefilmd. De beelden zijn ronduit schokkend te noemen.

Zolang mensen nog steeds dieren willen eten, zouden hun beulen moeten zorgen dat de slachtoffers geen onnodige pijn en angst ondervinden. Een kwestie van fatsoen en moraal als je het mij vraagt… Helaas gebeurt dit niet en worden dieren behandelt als dingen zonder gevoel. Als of het nog niet erg genoeg is dat ze worden gedood schijnt het nodig te zijn ze eerst ernstig te mishandelen.

Bij dit onderzoek gaat het om een halal slachthuis, maar mishandeling komt ook voor in niet-halal slachthuizen.

In het geval van halalslacht zijn de dieren bij volle bewustzijn wanneer ze de keel wordt doorgesneden. Zij zullen door de behandeling die ze vlak voor hun dood hebben gehad volledig in paniek zijn.

Slachthuizen zullen we voorlopig niet kunnen verbieden, maar de manier waarop er geslacht wordt is iets waar we als gewone burgers wel invloed op kunnen hebben.

Godsdienstvrijheid stopt waar dierenleed begint

.

8 reacties op ‘Godsdienstvrijheid stopt waar dierenleed begint (+video)

  1. zei moet de bijbel maar eens goed gaan lezen. offerfees is na dat jezus over leden was. niet meer nodig.het offer van een dier was dus om aan god te vraag voor vergifnis.van hun zonden.en dat ging dus niet zo.het vlees werd niet op gegeten. ook werd de keel dus niet door gesneden.en wat betref het bloed. nu dat klop dus ook niet. dit moet gestop worden van dag nog.het is nu de 10. maar morgen gaat het dus weer gebeuren .dit geloof van hun heef op de 11 sep al een groot bloed bad aan gericht

    Liked by 1 persoon

  2. Deze afschuwelijke martelpraktijken zijn onaanvaardbaar en MOETEN stoppen. Het heeft al veel te lang geduurd. We moeten allemaal protesteren tegen deze barbaarse gruwelijke slachtpartijen. Het is de enige manier om de strijd tegen deze mishandeling te winnen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s