De lokale specialiteit in Nigeria: hondenvlees (+video)

In Nigeria eet men kip, kalkoen, rundvlees, bushmeat (apen etc.) en honden. In de video wordt een zogenaamde roadside barbecue in Badagry, net buiten Lagos, bezocht waar men de lokale specialiteit bereidt: hondenvlees.

“Het smaakt naar geitenvlees,’ zegt de Nigeriaanse kok Tunde die de zaak runt. “Ik voel mij niet bezwaard om honden te doden.’

Yunde en zijn vrienden doden de hond en wassen en reinigen hem voordat hij in stukken gehakt wordt en op de houtskool grill verdwijnt.

Hondenvlees wordt vooral gegeten in Calabar en Ondo, maar volgens Tunde is het hard op weg een nationale delicatesse te worden en dat Badagry een prijs zou moeten winnen voor de hoeveelheid hondenvlees die daar gegeten wordt.

Aan hondenvlees wordt in Nigeria vaak de bijnaam 404 gegeven. Vernoemd naar de Peugeot 404 en het vermogen van de hond om hard te kunnen rennen. De verschillende lichaamsdelen van honden zijn vernoemd naar auto onderdelen. Een achterpoot noemen zij bijvoorbeeld een pook en een darm een stuur…

‘Binnen een kwartier zullen veel mensen gehaast hierheen komen om dit hondenvlees te kopen’, zegt Tunde terwijl hij de gril aansteekt. De klanten beginnen te komen en één van hen zegt dat je, wanneer je hondenvlees hebt gegeten, niet meer ziek zult worden. Hij kiest voor de staart.

De hondenslager verkoopt op vrijdag, zaterdag en zondag drie of vier honden, op een doordeweekse dag één hond. Eén hond levert hem $ 64 op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s