Cruelty Assured in de VS – De waarheid achter de internationale bonthandel

Hoe is het leven voor dieren op pelsdierfokkerijen in landen die beweren dat ze de hoogste welzijnsnormen in de wereld handhaven?

Bekijk de video en zie het zelf.

Het videomateriaal dat je zojuist hebt gezien is vastgelegd in één van de grootste bont producerende landen in de westerse wereld: de VS.

“Origin Assured”is een gezamenlijk initiatief van de Noord-Amerikaanse en Scandinavische bontindustrie. Alle bontproducten uit deze landen komen in aanmerking voor het dragen van het “Origin Assured” label van de International Fur Federation, wat zogenaamd garandeert dat de dieren die gedood werden voor het maken van het product op humane wijze behandeld zijn. Bont voorzien van het Origin Assured label wordt in Nederland gebruikt door FurLab.

Zoals je zojuist hebt gezien, garandeert het label iets dergelijks niet. In “Origin Assured” goed gekeurde landen lijden dieren op bontfokkerijen aan verwaarlozing, uithongering en dorst en hebben vaak onbehandelde, bloederige wonden. Veel dieren worden krankzinnig als resultaat van hun opsluiting en sommigen worden gedreven tot zelfverminking en kannibalisme. Dode dieren rotten vaak weg in hun kooien, naast hun wanhopige familieleden.

Aan het eind van deze beproeving worden de dieren uiteraard gedood, meestal op de meest gruwelijke wijze inclusief, in veel gevallen, via anale of vaginale elektrocutie.

Ieder stuk bont van ieder goed gekeurd dier in een van de negenentwintig landen kan potentieel gelabeld worden als “Origin Assured” omdat deze landen milieunormen of dierenwelzijnswetten hebben en/of omdat ze te boek staan als landen met de meest vooraanstaande regelgevingen. In welke mate die standaarden doortastend zijn of uitgevoerd worden, wordt niet in acht genomen.

In werkelijkheid betekent het label niets. Er is maar een ding waar je gegarandeerd van bent als je bont koopt – dieren zijn op gewelddadige wijze gedood voor hun huid, meestal na een leven vol intens leed.

.
Bron: PETA Nederland
.
Zie ook: ‘Origin Assured’ bont: duurzaam en diervriendelijk…. Of toch niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s