Zeehondenjacht in Canada

zh

Elk jaar weer kleuren de ijsvlakten aan de Canadese oostkust rood van het bloed van de tienduizenden zeehondenpups die daar afgeslacht worden. Hun huid wordt verwerkt tot luxe producten.

Sinds de beginjaren zeventig strijden dierenrechtenorganisaties al tegen de Canadese zeehondenjacht. Met succes, in 1983 kwam er een verbod op import van bont van zeehondjes jonger dan twee weken in Europa.

Aan het eind van de jaren negentig nam de Canadese regering het onbegrijpelijke besluit om de zeehondenjacht met miljoenen dollars te gaan subsidiëren, ondanks alle internationale bezwaren op de jacht. Ook werden de jachtquota’s verhoogd.

Nog altijd krijgt de zeehondenjacht subsidie van de overheid.

In 2009 stelde de EU een handelsverbod in voor alle zeehondenproducten met uitzondering van Inuit-producten. Daarmee werd in één klap een belangrijke markt geëlimineerd. Ook elders in de wereld kwijnen de markten voor zeehondenproducten weg. In 2011 verbood de douane-unie tussen Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan de import en export van zadelrobhuiden. Taiwan deed in 2013 hetzelfde.

In China en andere delen van Azië groeit inmiddels ook de weerstand tegen producten die afkomstig zijn uit wrede zeehondenjachten.

Het kost nu meer om de Canadese commerciële zeehondenjacht draaiende te houden dan dat het oplevert. Er doen ook steeds minder jagers aan mee en het laat zich aanzien dat de commerciële jacht flink op zijn retour is.

Het wordt de hoogste tijd dat de commerciële zeehondenjacht in Canada stopt. De zeehonden sterven onnodig voor een industrie die alleen maar dankzij overheidssubsidies overeind blijft. Het grootste deel van de wereld heeft geen behoefte aan of interesse in zeehondenproducten. En toch blijft het doden doorgaan.

Na jaren van actievoeren is de dieronvriendelijke, commerciële zeehondenjacht in Canada bijna ten einde. Al 35 landen hebben importverboden ingesteld waardoor de markt voor het bont vrijwel geheel is opgedroogd. De jacht is niet meer winstgevend en moet zelfs gesubsidieerd worden door de Canadese overheid. Toch heeft Canada nog niet de laatste stap gezet en deze gruwelijk jacht beëindigd. Help jij mee deze jacht te stoppen?

Stuur hier een protest-email naar de Canadese regering.

Advertenties

6 reacties op ‘Zeehondenjacht in Canada

  1. 👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😭😭😭😭😭😭😭😭😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s