Cow Cannula: Gaten in levende koeien

kg

Cow Cannula, oftewel een permanent gat dat in de zij van een koe wordt gemaakt en wat doorloopt tot in haar maag. Na het chirurgisch plaatsen van de cannula kan het met een dop open en dicht gemaakt worden. Het doel van deze verminking zou zijn om de binnenkant van de maag makkelijk te kunnen inspecteren, om te zien wat de koe heeft gegeten of om te zien of koeien hun voedsel goed kunnen verteren. Om dit te onderzoeken steekt een onderzoeker zijn arm door het gat en in de maag van de koe.

Het efficiënt verteren van voedsel door koeien is in het belang van de veeboeren omdat zij dan namelijk minder methaan gas (een broeikas gas) produceren.

Hoewel boeren en artsen beweren dat de koeien er geen last van hebben en dat het proces pijnloos is, zijn er veel dierenrechtenorganisaties en dierenvrienden die dit tegenspreken. En terecht, niemand vindt het prettig als iemand een arm door een gat in zijn maag steekt en hier loopt rond te vroeten.

Behalve voor onderzoek wordt de koe met gat meer dan eens behandeld als een kermisattractie, leuk voor schoolreisjes bijvoorbeeld…

Bekijk een video die gemaakt is in Grangeneuve, Zwitserland waar maar liefst 14 koeien rondlopen met een gat in hun lichaam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s