Konijnenbont uit China (+video)

Eind vorig jaar heeft de ‘Humane Society International’ videobeelden vrijgegeven die gemaakt zijn op een Chinese konijnenbontfokkerij. De beelden zijn ronduit shokerend. De konijnen worden in barbaarse omstandigheden gehouden in piepkleine, smerige gaasdraadkooien zonder vaste ondergrond en ze zitten onder de uitwerpselen doordat de kooien op elkaar gestapeld zijn. De inspecteurs troffen vele zieke konijnen aan die aan hun lot werden overgelaten.

Aan het eind van hun korte, afschuwelijke leven worden de dieren op gewelddadige wijze geslacht en gevild. Konijnen worden hardhandig uit hun kooitjes getrokken, krijgen een klap met een mes op de kop en worden aan een poot opgehangen. Daarna wordt hun keel doorgesneden en worden ze gevild. Veel dieren zijn dan nog bij bewustzijn. Tijdens het wachten ‘op hun beurt’ zien ze hoe hun soortgenoten worden afgeslacht. Op de video kun je zien hoe de wachtende dieren trillen van angst.

Helaas blijft de Chinese bontindustrie maar doorgroeien, dit mede door de grote vraag vanuit westerse landen zoals Nederland.

Iedereen kent de kleding die ‘opgeleukt’ is met bont en allerhande snuisterijen met dode dierenvacht en tegenwoordig is het helemaal ‘in’ om een konijnenbontje in huis te hebben, meestal gebruikt als kleedje of kussentje…

Bekijk de video hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s