‘Beter leven’ sterren; beter voor de dieren of voor de consument?

Dieren in de vee-industrie hebben een hard leven. Weinig persoonlijke ruimte is één van de grootste problemen.

Dierenwelzijnsorganisaties proberen het leven van deze dieren te verbeteren, door o.a. meer ruimte per dier af te dwingen. Hoe meer ‘Beter leven’ sterren, hoe meer ruimte een dier heeft.

Klinkt goed zou je zeggen, maar wat is ‘meer ruimte’? Hoeveel verschil zit er in de bewegingsruimte van een dier zonder sterren en één met drie sterren?

v

Zoals je op het plaatje kunt zien is er inderdaad wel wat meer ruimte gecreëerd, maar betekent dit dat het dier nu de ruimte heeft dat het nodig heeft? Dat het nu een goed leven heeft? Ik dacht het niet.

Geen enkel dier dat wordt gefokt, vetgemest, gevangen gehouden en geslacht heeft een goed leven, sommige dieren hebben het hooguit iets minder slecht dan de meeste anderen.

De omstandigheden verbeteren waarin dieren in de vee-industrie leven lijkt op zich een goed streven, maar in feite is het weinig meer dan het geweten sussen van mensen die vlees en andere dierlijke producten willen blijven eten. ‘Ik eet alleen varkensvlees met drie sterren, dus dan is het geen probleem.’ In feite bereik je hier dus het tegendeel mee.

De enige manier om dieren een goed leven te geven is door hen en hun producten niet te consumeren. Kwestie van vraag en aanbod, zijn er minder mensen die dierlijke producten kopen, zal er op den duur minder geproduceerd gaan worden en dus minder dieren gefokt en gedood worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s