Schokkende beelden uit een biologische slachterij

Schapen, varkens en koeien hangend aan één poot aan een ketting én nog bij bewustzijn worden met een mes in de keel gestoken om dood te bloeden. Op de beelden is ook te zien hoe levende dieren door de slachterij worden gegooid en op ronduit sadistische wijze door medewerkers worden geëlektrocuteerd.

De Franse dierenwelzijnsorganisatie L214 heeft de video online gezet om de misstanden in deze biologische slachterij in Frankrijk bekend te maken. De beelden zijn zeer schokkend.

De actiegroep protesteert met de video tegen de manier waarop er in de slachterij met dieren wordt omgegaan. Het betreft het bedrijf Vigan, in Ales, een plaats in het Zuid-Franse departement Gard.

.
De organisatie heeft hier al eens eerder gruwelijke dierenmishandelingen vastgelegd op camera. Door deze opnamen moest het slachthuis twee maanden de deuren sluiten.

De nieuwe beelden werden van juni 2015 tot februari 2016 gemaakt.

Jaarlijks doodt het slachthuis 6.000 lammetjes, 250 runderen en 200 varkens.

De zangeres van Lilly Wood and the Prick neemt in de video de commentaar voor haar rekening. L214 eist nu opnieuw dat een parlementaire onderzoekscommissie zich over de slachtmethodes buigt.

Petitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s