Een pijnlijke dood is onacceptabel

transport_kippen500

Dieren die op het punt staan om geslacht te worden zijn ontzettend kwetsbaar. Juist in de laatste minuten van hun leven hebben ze bescherming nodig tegen pijn, stress en angst. Maar de Europese Commissie keert de dieren de rug toe. Zij tolereert nog steeds gruwelijke misstanden.

CIWF signaleerde vijf grote problemen bij de slacht van dieren. Keer op keer toonde Europa geen enkel medeleven:

  1. Elk jaar worden er in Europa 1 miljard kippen niet goed verdoofd, met een pijnlijke elektrische schok. Vervolgens worden ze bij volledig bewustzijn geslacht. Dit veroorzaakt veel pijn en stress.
  2. In Europa wordt steeds vaker gebruik gemaakt van CO2 gas om varkens te bedwelmen. Dit gas veroorzaakt een branderig en daarna verstikkend gevoel en het duurt wel 15-30 seconden voordat het varken bewusteloos is.
  3. Elk jaar worden meer dan twee miljoen dieren geëxporteerd naar landen buiten de EU. In veel van deze landen zijn de dieren tijdens de slacht niet wettelijk beschermd. Veel dieren worden op een zeer brute wijze geslacht.
  4. Jaarlijks worden er in Europa ongeveer 1 miljard vissen gekweekt en geslacht. De meesten worden op een illegale, dieronvriendelijke wijze geslacht.
  5. Veel Europese dieren – ongeveer 18% van alle schapen en 27% van alle geiten – worden niet gedood in officiële slachthuizen. Er is hierdoor geen controle of de richtlijnen worden nageleefd en de slachtingen zijn hoogstwaarschijnlijk niet humaan.

Help de dieren in de laatste minuten van hun leven: stuur nu een e-mail naar de Commissie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s