Documentaire over onverdoofd, ritueel slachten

Er is weinig beeldmateriaal van religieuze slachtingen in Nederland. In opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation is met een verborgen camera gefilmd in Nederlandse slachthuizen om de reguliere gang van zaken bij onverdoofde, rituele slachtingen zichtbaar te maken. De beelden worden becommentarieerd door toonaangevende internationale wetenschappers op het gebied van slachtmethoden en ritueel slachten.
.
Op de beelden is te zien is hoe schapen, runderen, geiten, kippen en konijnen zonder verdoving worden geslacht door middel van een halssnede. Daarna worden de dieren opgehangen om te “verbloeden”, waarbij ze nog lang naschokken en spartelen.

Karen Soeters: “De discussie over onverdoofd, ritueel slachten is lang niet gevoerd uit overwegingen van politieke correctheid, of slechts gevoerd op basis van emoties. Met dit overzicht willen we de dagelijkse gang van zaken bij ritueel slachten in beeld brengen, becommentarieerd door toonaangevende wetenschappers voor zover die mee mochten werken van hun werkgevers”

Al decennia lang is er onderzoek beschikbaar waaruit onomstotelijk blijkt dat dieren ernstig pijn lijden en stress ervaren bij een onverdoofde, rituele slacht. De wetenschappers die aan het woord komen bevestigen dit en ook in een recent uitgebreid literatuur onderzoek van Wageningen UR werd dit andermaal duidelijk. Ook de KNMvD wijst onverdoofd ritueel slachten op deze gronden af.
.

In tal van landen zoals Zweden, Noorwegen, Estland,IJsland en Zwitserland is onverdoofd, ritueel slachten inmiddels verboden.

 .Bron: Nicolaas G. Pierson Foundation (17-11-2010)

8 reacties op ‘Documentaire over onverdoofd, ritueel slachten

  1. De mensheid is slecht en wreed we voelen ons suprieur om alles maar te doen wat in onze hoofden omgaat geld geld.inplaats van te koesteren wat ons voed onze buiken vult……wees goed voor dieren …Geef ze een goed leven… zorg dat ze pijnloos sterven…..geen dieren proeven.geen groei middelen etc etc..

    Liked by 1 persoon

  2. Graag een beetje menselijkheid a.u.b. Als wij slachters als mensen willen zien, doe er dan wat aan en behandel dieren, zoals jezelf graag behandeld wilt worden. Gandhi zei :” Aan de grootheid van een land zien wij, hoe zij de dieren behandelen. Met andere woorden, welk ras die slachters zijn, die zulke gruwelijke rituelen willen en kunnen uitvoeren!..

    Liked by 1 persoon

  3. Graag een beetje menselijkheid a.u.b. Als wij slachters als mensen willen zien, doe er dan wat aan en behandel dieren, zoals jezelf graag behandeld wilt worden. Gandhi zei :”De grootheid van een land wordt gezien, op welke manier zij de dieren behandelen. Met andere woorden, welk ras die slachters zijn, die zulke gruwelijke rituelen willen en kunnen uitvoeren!..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s