Big Cats of the Gulf: wilde dieren als huisdier

golf

‘Het illegaal aanschaffen van wilde dieren is hier net zo eenvoudig als het kopen van een cupcake’, zegt een local uit Koeweit. Huisdieren worden al heel lang gebruikt als statussymbool, maar de inwoners van de Golfstaten spannen de kroon als het gaat om de meest exotische, controversiële diersoorten, meestal welpjes van grote katachtigen.

Het internationale rechtssysteem waar Koeweit en de andere Golfstaten onder vallen verbiedt de import en verkoop van wilde dieren, maar de aanblik van een supercar met een cheetah op de achterbank is gemeengoed aan het worden op de Arabische Instagram-feeds.

Hoewel er legale manieren zijn om wilde dieren naar Koeweit te halen is het eenvoudiger om mensen om te kopen. Leeuwen-, tijger- en cheetahwelpen zijn het populairst en leveren op de zwarte markt tot $15.000 op. Het is maar zelden dat een koper enig verstand heeft van de verzorging van deze dieren, die niet geschikt zijn als huisdier en al snel worden de dieren onhandelbaar en zelfs dodelijk.

VICE onderzoekt in deze documentaire deze bloeiende handel in wilde dieren en wat de invloed hiervan is voor de populaties van deze katachtigen in Midden en Oost-Afrika. De reporters hebben exclusief toegang gekregen tot de grootste Instagram ster van ‘The Big Cat’ fenomeen en zij horen uit de eerste hand de verhalen over de dodelijke gevolgen van deze business, zowel voor de dieren als voor de verzorgers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s