Schokkende undercoverbeelden nertsenfokkerij in Langemark

Ware hel voor dieren
Animal Rights toont schokkende undercoverbeelden van verwaarloosde en gewonde nertsen in een voormalige steenbakkerij in Langemark. Op de beelden zie je de stress, angst en pijn van duizenden nertsen die opgesloten zitten in draadgazen kooien. De nertsen worden gefokt om bontjassen van hun pels te maken.

Inspectie
Animal Rights inspecteerde tweemaal de condities van de nertsenfokkerij in de voormalige steenbakkerij. Nadine Lucas, was zelf ooggetuige. “Bij binnenkomst van de ‘steenbakkerij’ zagen we lange rijen van draadgazen kooien met daarin krijsende nertsen. Op de grond troffen we een roestige gedeukte vangkooi aan waarin twee nertsen gevangen zaten. De vangkooi was zo krap dat de dieren zich amper konden bewegen. Het was onduidelijk hoelang de nertsen zich al in deze hachelijke situatie bevonden, zonder eten of zelfs maar een slokje water.

Gewonde dieren
De nerts is van nature een solitair levend dier en verdraagt geen andere nertsen in zijn territorium. In de ‘steenbakkerij’ kunnen de dieren echter geen kant op omdat zij opgesloten zitten in kleine draadgazen kooien. Er breken dan ook regelmatig vechtpartijen uit tussen de nertsen onderling, met zware verwondingen als gevolg.

Lucas: “Vele nertsen hadden wonden en kale plekken op hun kop, vacht of staart, maar niets wees er op dat zij enige gepaste zorg of behandeling kregen. In een aantal kooien zagen we dode nertsen liggen tussen de levende soortgenoten.

Animal Rights roept Ben Weyts, de Vlaamse minister van Dierenwelzijn, op om de ‘steenbakkerij’ te sluiten. Teken de petitie hier.

Bron: Animal Rights

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s