Onverkoopbare konijnen dierenwinkel gevoerd aan wilde dieren in Burgers’ Zoo

Konijnen die te groot zijn geworden om te verkopen in een dierenwinkel, worden als voer gebruikt in dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. Dat blijkt uit een uitzending van het VARA-programma Rambam van 3 februari jl.

Rambam onderzocht wat er gebeurt met konijnen die niet verkocht worden. Volgens dierenhandelaren gaan die naar een kinderboerderij, de knaagdierenopvang of terug naar de leverancier. Maar navraag bij de fokker leert dat ‘overtollige’ dieren worden geleverd aan dierentuinen om gevoerd te worden aan wilde dieren.

Een woordvoerder van Burgers’ Zoo bevestigt dat. ‘Ze komen levend binnen en worden met gas dood gemaakt. Dat is de meest humane dood. Ze worden gevoerd aan de cheeta’s, panters, tijgers en slangen.’ Bezoekers van Burgers’ kunnen dit ook zien tijdens voedertijd.

Twee Rambam-presentatoren confronteren klanten van dierenwinkels met de harde werkelijkheid: ‘Dat wil ik niet weten’, ‘wij hoeven dit niet te horen’ en ‘ik luister niet naar die enge verhalen van jullie’, zijn de reacties.

Dit en meer over de hypocrisie van de mensheid wat betreft knuffeldieren en op-eetdieren, of, zoals Midas Dekkers het heel treffend noemt, de schizofrenie van de mensheid; wil men knuffelen knuffelt men het konijn, maar heeft men honger eet men het op….

Goede uitzending van Vara’s Rambam! Bekijk de uitzending hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s